Mallorca – under 4 timer til ferieparadis


Mallorca ligger i Europa ude midt i Middelhavet. Helt præcis som en del af de fire Baleariske Øer, der tilsammen udgør en selvstyrende region i Spanien. De tre andre er Menorca, Ibiza og Formentera. Med en befolkning på kun 800.000 beboere, som bor der hele året rundt, er det ikke en stor ø. Faktisk er den kun 3.620 km2. Dog føles den meget mere fuldt, da der stort set altid er turister i hobetal – også om vinteren. De lokale taler spansk og mallorcinsk, og de fleste er katolikker.

Vil man til Mallorca kan man med charter-, rute- eller lavprisfly til Mallorca, komme til Mallorca på under 4 timer – helt præcist 3 timer og 20 minutter. Oven i købet er det heller ikke en dyr rejse, da en returbillet I højsæsonen (april-oktober) oftest holder sig under 2.000 kr. I lavsæsonen kan man være heldig at få den for omkring det halve – Evt. med en mellemlanding i Madrid inden turen går videre mod solskinsøen.

Men inden man overhovedet kommer af sted, skal man lige have styr på pengene. Ens danske kroner skal gerne byttes om til Euro, som de bruger på Mallorca – dog kan man ofte godt bruge mange forskellige internationale dankort, og hæve kontanter i alle byer.

Når man så først ankommer til Mallorca, er der uendelige muligheder for at opleve øen på bedste vis. Oftest kan det bedst foregå på en af de cykler, man kan leje overalt på øen. Desuden er der også mange biler på vejene i Højsæsonen, også er det altså klart nemmest at komme rundt på cykel. Her kan man nemt opdage de mange smukke dale og flade sletter – bestemt et besøg værd.

På ferien behøver man ikke være bekymret for ens sundhed. Det gule og blå sygesikringsbevis gælder også på Mallorca, og du får derfor betalt lægebesøg, medicin og ophold på sygehus, hvis uheldet skulle være ude.

En ting man i hvert fald ikke kan blive syg af, er vandet fra vandhanen. Det kan man sagtens drikke af. Desuden er vold og kriminalitet meget mindre end i Danmark, og det er derfor forsvarligt at bevæge sig ude om natten.

En anden ting der også er bedre end i Danmark, er priserne. Alting er lidt billigere, og en kop kaffe ligger omkring de 15 kr. på Mallorca.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *